oskar little black - pitanja i odgovori

Može biti da vaš vanjski higrometar i Oskar mjere različitih vrijednosti, jer se uređaji nalaze u različitim pozicijama (visinama) u sobi. Različite vlažnost mjere se ovisino o protoku zraka i temperature. Odstupanje od +/- 5% je normalno, ovisno o tipu uređaja. Oskar little prikazuje razine optimalne vlažnosti ako je postavljen u sredini u prostoriji, tako da zrak u prostoriji može teći prema senzoru slobodno. Ako to nije moguće, preporučujemo pozicioniranje Oskar little od zida od najmanje 30 cm. Oskar littlr nikada ne bi trebao biti "skriven" u kutu sobe ili iza kauč / komada namještaja jer to može negativno utjecati na mjerenje vlažnosti, kao i učinkovito ovlaživanje.

Da, Oskar little prebacuje natrag automatski nakon što je napajanje prekinuto.

Postavite razinu izlaza na najviše. Veličina sobe, visina prostorije (2,5 m) i da li su sobna vrata zatvorena igra ulogu. Ako su sobna vrata otvorena, susjedne sobe su također uključene u ukupne površine. Uz niže relativne vlage (manje od 35%), vlaga se neće odmah povećati. To je zato što podovi, namještaj i zidovi prvi apsorbiraju vlagu prije nego što završi u zraku. To može potrajati i do dva tjedna da se sve apsorbira, a razina u zraku da se poveća. Dokle god redovito punite spremnik za vodu, vaš Oskar little radi ispravno. Ako je filter kazeta starija više od dva mjeseca ili ako je gornji dio je težak i više nije natopljen vodom, mora se zamijeniti.

Prvo provjerite da li se mjerač plovak može pomicati gore i dolje. Može biti da je blokiran zbog previše kamenca / prljavštine. Čistite spremnik za vodu redovito kako bi se osigurao nesmetani rad. Oskar little se sastoji od dva dijela: gornji dio i donji dio. Ako je gornji dio nije baš na pravom mjestu da se poklapa s donjim dijelom, senzor plovaka neće stupiti u kontakt s elektronikom u gornjem dijelu. Postavite gornji dio pravilno da bi se uspostavio kontakt. Ukoliko niti jedan od gornjih primjera nije vaš slučaj, podignite gornji dio i očistite kontakte s vlažnom krpom, posušite i sklopite nazad.

Da, obje verzije filtera se mogu koristiti za Oskar Little. Nedavno smo ažurirali filtere na novu verziju koja radi bez plastičnog okvira. Postoje dva razloga za ovo ažuriranje: Prvo, bili smo u mogućnosti smanjiti količinu otpada eliminirajući plastični okvir. Novi filtri su izrađene od tekstila i biljnih vlakana. Drugo, novi materijal omogućuje bolje performanse ovlaživanja.

Da biste očistili unutrašnjost, izvadite kasetu filtra i isperite spremnik za vodu. Koristite mekanu četkicu ili spužvicu za čišćenje spremnika. Čistite spremnik za vodu redovito, ovisno o tome koliko je tvrda vaša voda. Temeljito isperite spremnik za vodu nakon čišćenja i osušite prije ponovnog uključenja.

Rabljene filter kazete mogu se odlagati zajedno s ostalim kućanskim otpadom.

Zbog higijenske i idealnog rada ovlaživač zraka, filter kasetu treba zamijeniti svaka dva mjeseca. Ako je filter kaseta korištena u dužem razdoblju, ovlaživanje može biti negativno umanjeno, s jedne strane, a s druge strane, više nije osigurano antibakterijsko djelovanje kasete filtra. Kaseta filter obično se može kupiti na mjestu gdje ste kupili uređaj.

Tvari u vodi iz vodovoda su razlog za promjene u boji. Kaseta filtera mijenja boju brže, ovisno o kvaliteti vode. To ne izgleda lijepo, ali je bezopasno. Ako niste koristili kasetu filtra dugo vremena, možete ga okrenuti i nastaviti koristiti. Ako je filter kazeta starija od dva mjeseca, molim zamijenite ju (pogledajte "Kako često moram zamijeniti kasete filter?").

Blagi žuta ili smeđa promjena boje, uglavnom u gornjem dijelu, je normalna. Preostala voda se mora isprazniti ako ne koristite Oskar little neko vrijeme. Ako je kazeta potopljena u vodi za duže vremensko razdoblje, može se pojaviti plijesan. Da bi to spriječili, ispraznite uređaja i omogućite da se kazeta osuši. Ponovno napunite vodu ako Oskar little koristite redovito.

Molimo pročitajte upute na naljepnici na unutarnjoj strani gornjeg dijela Oskar Little.

Niste uspjeli pronaći rješenje za svoj problem? Pošaljite nam pitanje i kontaktirati ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

* Obavezno