oskar big black - pitanja i odgovori

Može biti da vaš vanjski higrometar i Oskar mjere različitih vrijednosti, jer se uređaji nalaze u različitim pozicijama (visinama) u sobi. Različite vlažnost mjere se ovisino o protoku zraka i temperature. Odstupanje od +/- 5% je normalno, ovisno o tipu uređaja. Oskar big prikazuje razine optimalne vlažnosti ako je postavljen u sredini u prostoriji, tako da zrak u prostoriji može teći prema senzoru slobodno. Ako to nije moguće, preporučujemo pozicioniranje Oskar big od zida od najmanje 30 cm. Oskar big nikada ne bi trebao biti "skriven" u kutu sobe ili iza kauč / komada namještaja jer to može negativno utjecati na mjerenje vlažnosti, kao i učinkovito ovlaživanje.

Prvo provjerite da li se mjerač plovak može pomicati gore i dolje. Može biti da je blokiran zbog previše kamenca / prljavštine. Čistite spremnik za vodu redovito kako bi se osigurao nesmetani rad. Oskar little se sastoji od dva dijela: gornji dio i donji dio. Ako je gornji dio nije baš na pravom mjestu da se poklapa s donjim dijelom, senzor plovaka neće stupiti u kontakt s elektronikom u gornjem dijelu. Postavite gornji dio pravilno da bi se uspostavio kontakt. Ukoliko niti jedan od gornjih primjera nije vaš slučaj, podignite gornji dio i očistite kontakte s vlažnom krpom, posušite i sklopite nazad.

Nakon mijenjanja filtera, LED za podsjetnik izmjene filtera se ne isključuje automatski. Pritisnite tipku za resetiranje na 5 sekundi, dok plava LED dioda ponovno ne zasvijetli.

Postavite razinu izlaza na najviše. Veličina sobe, visina prostorije (2,5 m) i da li su sobna vrata zatvorena igra ulogu. Ako su sobna vrata otvorena, susjedne sobe su također uključene u ukupne površine. Uz niže relativne vlage (manje od 35%), vlaga se neće odmah povećati. To je zato što podovi, namještaj i zidovi prvi apsorbiraju vlagu prije nego što završi u zraku. To može potrajati i do dva tjedna da se sve apsorbira, a razina u zraku da se poveća. Dokle god redovito punite spremnik za vodu, vaš Oskar little radi ispravno. Ako je filter kazeta starija više od dva mjeseca ili ako je gornji dio je težak i više nije natopljen vodom, mora se zamijeniti.

Niste uspjeli pronaći rješenje za svoj problem? Pošaljite nam pitanje i kontaktirati ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

* Obavezno