HIGIJENSKO OVLAŽIVANJE

Kako osigurati higijensko ovlaživanje

Optimalna relativna vlažnost od 40 - 60% je potrebna za zdravu klimu. Mjeriti ju možete pomoću higrostata koji je ugrađen u aparat ili s vanjskim higrometrom (npr Selina). Preporučujemo sljedeće kako bi osigurali da vaš ovlaživač ostane higijenski: (e.g. Selina by Stadler Form).

  • Mjenjajte dodatke redovito
  • Napunite ovlaživač sa svježom vodom na dnevnoj bazi
  • Redovito očistite unutar i izvan aparata
  • Očistite kamenac na mjesečnoj razini ovisno o tvrdoći vode

Zagađenje zraka kao što su prašina kućanstva, dlake kućnIh ljubimca, pelud i grinje također mogu dospijeti u aparat. Voda, zajedno s onečišćenja iz zraka, može biti plodno tlo za bakterije.

Dakle, osim tjednog čišćenje, također bi dodatke za aparat trebalo mjenjati redovito kako bi se smanjio rast bakterija i klica, kao i održala visoka razinu učinkovitosti.

Ionski Kocka srebra™ neprekidno emitira točno određene količine iona srebra u vodu tijekom jedne godine. Od trenutka kada dođu u kontakt s vodom, srebrni ioni imaju inhibitorni učinak na rast bakterija i dovesti do higijenski boljeg ovlaživanja.

Ionski kocka srebra doista inhibiraju bakterijske formacije, ali to nije zamjena za redovito čišćenje. Iz tog razloga, vaš aparat temeljito očistite četkom na tjednoj bazi i isperite spremnik za vodu. Ovisno o tvrdoći vode, aparat najmanje jednom mjesečno očistite od kamenca i napunite ga svježom vodom na dnevnoj bazi.

Redovito zamjene dodataka znači sljedeće:


Ionic Silver Cube

Životni vijek Ionske kocke srebra je oko godinu dana. Zamijenite ionsku kocku srebra prije svake sezone.

kazete za evaporator

Kako bi osigurali učinkovitost i higijensko ovlaživanje, kazete treba zamijeniti svaka dva mjeseca.


ULOŽAK PROTIV KAMENCA

Zamjenite uložak na bazi od jednog do tri mjeseca, ovisno o tvrdoći vode.

LOPTICA PROTIV KAMENCA

Životni vijek loptice protiv kamenca je oko godinu dana.

Prljavštinu nalazimo u aparatu koja dolazi od onečišćenja zraka kao što su prašina kućanstva, životinjske dlake, pelud i grinje. Ako je voda zagađena ovim prljavštinama i ostaje u ovlaživaču zraka duži vremenski period i dodatci nisu zamijenjeni na regularnoj osnovi, to može biti plodno tlo za bakterije.

Ovaj higijenski rizik može se spriječiti redovitim čišćenjem i zamjenom opreme. Rast mikroorganizama u vodi inhibiran je dodatkom ionske kocke srebra. Srebrna kocka nije potrebna za ovlaživače zraka koji isparavju vode tako da je zagriju prije (npr Fred).

Preporučamo zamjenu vode u vrlo pravilnim razmacima i temeljito čišćenje. To može spriječiti rizik od bakterija u vodi.

Ako aktivno vlažite zrak u sobi, morate voditi brigu o higijeni vašeg ovlaživač zraka. Ako ne koristite klima ovlaživač zraka, isprazniti vodu iz uređaja i spremnika za vodu.

  • Napunite uređaj ili spremnik sa svježom vodom na dnevnoj bazi.
  • Očistite aparat na tjednoj bazi kako bi se spriječio razvoj bakterija i klica, čak i ako nema teških vidljivih mrlja. Svakih 2 tjedna: za unutarnju čišćenja, izvadite filter kasete i, po potrebi, očistite od kamenca donji dio, ovisno o tvrdoći vode (. Isperite donji dio temeljito nakon čišćenja od kamenca, a zatim ostavite da se osuši na zraku prije nego što stavite ovlaživač natrag u pogon.
  • Upotrebom ionskieKocke ™ srebra inhibira se rast bakterija i klica u vodi
  • Zamijenite redovito dodatke
  • Za vanjsko čišćenje, obrišite ulaz i izlaz zraka sa vlažnom krpom, a zatim ostavite da se potpuno osuši.